Verwarming

Recreatie

Verwarming

Voor een huis dat niet is aangesloten op het aardgasnetwerk is propaan de beste optie. Door een breed assortiment van propaangastanks met een inhoud van 1.000 tot 40.000 liter is er veel mogelijk. Dat maakt propaangas ideaal voor verwarming en warmwatervoorziening van uw huis. De gastank wordt aan huis of in de tuin geplaatst. Na installatie van uw propaangas maakt u afspraken met een leverancier over de navulling van uw gastank.  U heeft geen omkijken meer naar de tank en u bent verzekerd dat uw tank voldoet aan alle veiligheidseisen.

Combinatie met hernieuwbare energiebronnen

U kunt propaangas perfect combineren met andere hernieuwbare energiebronnen, zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonnecollectoren.

  • Een gasbrander op propaan kan een gaswarmtepomp aansturen die warmte uit de grond of lucht haalt. Dit systeem is ideaal voor nieuwbouwwoningen, maar is ook bij renovaties mogelijk omdat u het kunt aansluiten op de bestaande radiatoren;
  • Liever een elektrische warmtepomp? Ook die kunt u combineren met propaan. Zonnepanelen halen energie uit de zon, warmtepompen halen energie uit de grond of uit de lucht, en tijdelijke tekorten aan energie worden opgevangen door de cv-ketel op propaan. Het voordeel van dit systeem is dat het zelf evalueert welke energie de meest milieuvriendelijke is op dat moment, en daar automatisch op overschakelt;
  • Daarnaast kan propaan ook gebruikt worden in mini- of microwarmte-krachtkoppelingsinstallaties om wooneenheden van elektriciteit én warmte te voorzien.

Meer weten?

Onze leden denken graag met u mee. Samen kunnen we de ideale oplossing vinden.

Inloggen