Propaan in SNG

Recreatie

Propaan in SNG

SNG staat voor Synthetic Natural Gas en is feitelijk een kunstmatig gemaakt aardgas. De oorsprong komt uit landen waar de aardgassystemen door bijvoorbeeld aardbevingen kapot gingen. Met een SNG-installatie kan men na een ramp snel door met de gastoevoer in de bestaande systemen. Echter in plaats van aardgas wordt het systeem gevoed door een mengsel van propaan en lucht. Deze systemen worden ook gebruikt als back up installaties bij bijvoorbeeld ziekenhuizen, scholen en andere gemeenschappelijke gebouwen. Het systeem levert een propaan/lucht mengsel wat dezelfde verbrandingswaarde heeft van aardgas zodat er aan de verbrandingstoestellen niets gewijzigd hoeft te worden.

Naast het inzetten als noodsysteem/back up is een SNG-installatie ook goed geschikt om diverse toepassingen van aardgasgebruikers over te nemen. Dit kan volledige overname zijn voor bijvoorbeeld woonwijken of relatief kleinere industriële gebruikers maar het kan ook bijleveren in piekmomenten. Stel dat de leverancier van het aardgas de levering aan een industriële klant beperkt vanwege de capaciteit en beschikbaarheid, kan deze klant zelf een SNG-installatie nemen welke de piekbelasting opvangt.

SNG-toepassing kan ook daar waar geen aardgas meer wordt aangelegd/geleverd en de projectontwikkelaar of bewoners toch wel gas willen voor verwarming en/of koken.

Meer weten?

Onze leden denken graag met u mee. Samen kunnen we de ideale oplossing vinden.

Inloggen