Onkruid verwijderen

Recreatie

Onkruid verwijderen

Chemische middelen staan steeds meer onder druk in de land- en tuinbouw. Een ecologisch alternatief is thermische onkruidbestrijding met propaangas. De hoge temperaturen vernietigen niet alleen het onkruid, maar ook de plantresten, schimmelsporen en ziektekiemen die overblijven na de oogst. Ook voor het afbranden van loof is propaan een veilige en betrouwbare energiebron.

Een optimale onkruidbestrijding zorgt voor een goede groei van uw gewassen en een mooie opbrengst van uw teelt. Propaangas is een ecologisch alternatief voor onkruidbestrijding met chemische middelen.

Voor de publieke ruimte wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van onkruid branden. Door steeds strenger wordende milieueisen, is het inmiddels verboden om onkruid in openbare groene ruimten te bestrijden met chemische middelen.

Propaan is de ideale oplossing voor groenbedrijven om op een duurzame manier onkruid te bestrijden. Steeds meer opdrachtgevers eisen immers een meer duurzame manier van werken en bestrijdingsmiddelen zoals glyfosaat zijn zelfs verboden. Het bestrijden van onkruid met propaangas is een milieuvriendelijkere manier van onkruidbestrijding. Door de hitte stollen de eiwitten in het onkruid, waardoor de sapstroom stopt en het onkruid afsterft. De temperaturen bij thermische onkruidbestrijding zijn hoog en goed regelbaar. Daardoor is het proces efficiënter en het resultaat schoner.

Meer weten?

Onze leden denken graag met u mee. Samen kunnen we de ideale oplossing vinden.

Inloggen