Nationaal Tankstation Congres: op zoek naar de beste brandstofmix

Het is dé vraag die de sector volledig in zijn greep houdt: Wat wordt de brandstof van morgen? Tijdens de vijfde editie van het Nationaal Tankstation Congres gingen tal van sprekers uitgebreid in op de uitdagingen voor de toekomst en op de meest interessante alternatieven. Eén ding is duidelijk. Er is nog heel wat werk aan de winkel.

Het congres werd afgetrapt door beleidscoördinator Els de Wit van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Volgens de buitenwereld is er vanuit de overheid vooral veel aandacht voor elektrisch rijden, maar volgens De Wit gaan we het alleen met laadpalen echt niet redden de komende jaren. “We willen in 2030 1,9 miljoen elektrische auto’s op de weg hebben. De verwachting is dat er rond die tijd in totaal zo’n 9 miljoen auto’s op de Nederlands wegen rijden. Dat betekent dat een groot deel van de voertuigen niet uitgerust zal zijn met elektrische aandrijving. Kortom, we hebben ook echt andere alternatieven nodig om stappen te zetten.”

Volgens De Wit moet het beeld niet ontstaan dat de overheid van bovenaf bepaalt wat er gebeurt. “Om de doelen te halen, moet er iets veranderen. Wij moeten de CO2-uitstoot met 80 tot 90 procent reduceren. De wereld van transport en mobiliteit gaat veranderen. Andere brandstoffen zijn daarbij van cruciaal belang. Maar daarvoor hebben we jullie – de tankstations – echt nodig.” Het is volgens de beleidscoördinator daarbij vooral belangrijk om voortdurend in gesprek te blijven met de sector. “Ik wil heel graag horen waar jullie tegenaan lopen. Wat zijn de grootste knelpunten? Vertel het ons.”

Lees het gehele artikel op tankpro.nl


Admin Occhio - 12-12-2018

alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
foja

Overzicht alle leden »