Brandstofdebat: ‘De rol van biobrandstoffen is veel te klein op dit moment’

Het ging er minder vurig aan toe dan tijdens het Brexit-debat afgelopen januari in het Britse parlement. Maar dat wil niet zeggen dat de deelnemers aan het BOVAG Brandstofdebat in Tivoli Vredenburg het altijd roerend met elkaar eens waren. Integendeel. Het huidige beleid van de overheid en de plannen die onlangs in het concept-Klimaatakkoord gepresenteerd werden, zorgden voor een hoop rumoer en discussie. Een ding is zeker: de vraag naar laadpalen zal komende tijd flink toenemen.

Een ander punt dat tijdens het debat veelvuldig ter sprake komt, is de rol van biobrandstoffen, HVO’s, LNG en LPG bij het terugdringen van de uitstoot. De focus van de overheid ligt wel heel erg op elektrisch rijden, vindt een deel van de zaal. Maar er is op dit moment – in de tussenfase van de transitie – al heel veel mogelijk zonder dat het roer meteen om moet. De rol van biobrandstoffen is veel te klein op dit moment, vindt Erik van den Heuvel van het Platform Duurzame Biobrandstoffen. “Daarmee kun je een flinke reductie realiseren”, legt hij uit. Ook benadrukt hij na een betoog van Ida Sanders (Natuur en Milieu) dat er in Nederland geen palmolie wordt gebruikt voor biobrandstof.

Ook Rob Aarse van TLN (Transport en Logistiek Nederland) ziet het toevoegen van biobrandstoffen als een goede optie in de transitiefase. “Voor onze sector zijn HVO en bio-LNG komende jaren interessant.” Berry den Ridder van het Platform Autogas wijst ook op de voordelen van bio-LPG. “Ook dat komt eraan. We moeten alle mogelijkheden benutten, dan is ook LPG met bijmenging zeker een optie.”

Lees het gehele artikel op fluxenergie.nl


Admin Occhio - 13-02-2019

alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
alltech
foja

Overzicht alle leden »